21 Dage
Tidsrum
USA
Lokation

Rocky Mountains på 21 dage.

Helt unikke naturoplevelser og en magisk del af USA, som I ikke finder lignende andre steder. Colorado, South Dakota, Wyoming og Utah hører til den vildeste del af USA, hvor chancen for at møde grizzly bjørne, sorte bjørne, bisonokser, elge, ulve, hjorte og mange andre vilde dyr, er rigtig stor. Det er lige før, vi udsteder en garanti for det.

Varme kilder, springende gejsere, gigantiske vandfald, store skove, kæmpe søer og kilometerhøje bjerge med sne på toppen, venter jer også på denne kør-selv ferie i Rocky Mountains. Som perler på en snor, vil I møde den ene unikke natur- og dyreoplevelse efter den anden.

En kør-selv ferie i Rocky Mountains er en natureksplosion for de eventyrlystne, der er villige til at tilbagelægge lange afstande nogle dage. Til gengæld forkæles I med oplevelser i særklasse.

 

Colorado, South Dakota, Wyoming & Utah 21 dage – Henrik Lange

Denne kør-selv ferie er sammensat med udgangspunkt i e-bogen “Rocky Mountains – 21 dage”, skrevet af rejsejournalist Henrik Lange. 

Du modtager et gratis eksemplar af e-bogen, når du køber din USA rejse hos FindMinRejse.dk. Bogen indeholder en detaljeret dag-for-dag rejseplan til kør-selv ferien i Rocky Mountains.

 

PRISER

Alle priser skræddersyes ud fra jeres ønsker, behov og budget – derfor udarbejder vi også en pris specielt til jer.

JA TAK - SEND MIG ET TILBUD

 

Prisen inkludererIkke inkluderet i prisen / tilkøbsmuligheder
Alle hoteller som beskrevetRejseforsikring*
Lejebil som beskrevetAfbestillingsforsikring*
E-bog med detaljeret rejseplan af Henrik LangeFlypakke inkl. bagage*
* Kan tilkøbes

 

Ovennævnte er et programforslag, som kan tilpasses efter jeres ønsker og behov

 

Praktisk information

Pas og visum
I god tid inden afrejsen, bør du tjekke at dit pas lever op til de nødvendige krav for indrejse og ophold i USA. Samtidig skal du senest 72 timer før afrejse, men meget gerne før, have søgt om ESTA til USA.

Rejseforsikring
Det kan blive dyrt at blive syg i USA, hvis du ikke er forsikret. Derfor anbefaler vi alle vores kunder at tegne en rejseforsikring inden afrejse.

Sygdomsafbestillingsforsikring og rejseforsikring kan tegnes igennem FindMinRejse.dk, når du bestiller din rejse til USA. Vi samarbejder med Gouda Rejseforsikring. Nogle forsikringsselskaber tilbyder at tegne en rejseforsikring som tilvalg til indboforsikringen.

Den fantastiske natur, som venter jer de kommende uger, kan I fornemme allerede ved ankomsten til Denver. Denver International Airport ligger ude på den flade prærie øst for Denver, med udsigt til Rocky Mountains bjergene i baggrunden, bag Denvers skyline.

Denver en charmerende storby, der fortjener mere end bare en enkelt overnatning, så I kan lære byen lidt bedre at kende. Med to overnatninger i Denver kan I også nå at få styr på eventuel jetlag, inden I begiver jer ud på en fantastisk kør-selv ferie.

Metroen tager jer nemt ind til centrum fra Denver Airport, hvis I ønsker at vente med at få udleveret udlejningsbilen, til I skal forlade Denver.

Med en behagelig kombination af storby og provinsiel charme er Denver et interessant bekendtskab – og den eneste rigtige storby, I vil møde på kør-selv ferien rundt i Rocky Mountains. Så giv jer tid til at snuse lidt til den særlige Denver mentalitet, som byder på alt det hippe fra storbyen, men også en behagelig usnobbet og provinsiel stemning.

Et af de obligatoriske stops for turister i Denver er Union Station, byens smukke gamle jernbanestation fra 1881, som har gennemgået en større renovering, og nu fremstår som et trafikalt kulturcentrum med en smuk banegårdshal, der mere leder tankerne hen på en lounge eller en lækker læsesal på et bibliotek end en klassisk banegårdshal.

Kvarteret omkring Union Station i Denver Downtown er også et charmerende bekendtskab. Lave gamle byhuse fra starten af 1900-tallet med et frodigt udvalg af barer, cafeer og restauranter, hvilket giver liv til kvarteret. Her finder I også flere lokale butikker med slidstærkt udendørstøj til cowboys og cowgirls, og tankerne ledes straks hen på Robert Redford, Paul Newman, Gene Hackman.

Kulturelle oplevelser er der masser af, fx. Colorado State Capitol, Denver Art Museum og History Colorado Center, og når tørsten melder sig, er der utallige microbryggerier i byen, som kan råde bod på dette.

Få meget mere inspiration til Denver Henrik Langes e-bog “Rocky Mountains – 21 dage”.

Dagens distance: 125 miles/ 200 kilometer

I dag starter jeres tur gennem Rocky Mountains regionen for alvor. Meget passende er det netop Rocky Mountains National Park, der står på agendaen i dag. I forhold til de lange afstande i Rocky Mountains, får I en blid start på turen.

På denne første køredag skal I kun tilbagelægge 125 miles/ 200 kilometer, hvilket hører til i småtingsafdelingen i denne del af USA. Men sørg for at få en tidlig start på dagen, da I også skal hente jeres udlejningsbil – med mindre at I afhentede den i lufthavnen, da I ankom til Denver.

I takt med, at I bevæger jer længere og længere væk fra Denver, kravler I også højere og højere op i bjergene, og turen bliver smukkere og smukkere. Der er cirka halvanden times kørsel fra Denver op til Rocky Mountains National Park.

Rocky Mountains National Park
Det første møde med det ægte Rocky Mountains med nogle fantastiske panoramaudsigter kombineret med store områder med fyrretræer og nåleskove i Nationalparken – indtil I kommer op over trægrænsen. Heroppe er nemlig ”kun” udsigt til de golde bjerge med sne på toppen.

De eventyrlystne kan overveje at vælge den ensrettede grusvej Old Fall River Road op til Alpine Visitor Center. Old Fall River Road er den oprindelige landevej gennem Rocky Mountains National Park, bygget af straffefanger fra 1913 til 1917 indtil et entreprenørfirma overtog opgaven og færdiggjorde projektet. Vejen åbnede i 1920. Det var først i 30’erne, at man anlagde den nuværende Trail Ridge Road.

Old Fall River Road åbner normalt først i starten af juli, når sneen er helt smeltet, og så er vejen åben frem til slutningen af september eller starten af oktober – afhængig af, hvornår den første sne falder. Vejen er ensrettet, så det er kun muligt at køre Old Fall River Road fra øst mod vest – op til Alpine Visitor Center.

Overnatning anbefales i Estes Park, der kan minde lidt en skisportsby i Alperne, eller i byerne Loveland eller Fort Collins.

Dagens distance: Cirka 380 miles/ 610 kilometer

En smuk tur ad lige, lange landeveje op igennem det østlige Wyoming med udsigt til Wyoming’s næsten endeløse frodige græsprærie venter jer i dag. Den første længere dagstur på programmet. Indimellem dukker der små forblæste præriebyer op, men ellers er det de grønne sletter, med kvæg der går og græsser, som sætter dagsordenen denne dag, inden I rammer Black Hills i South Dakota.

Nord for Cheyenne bliver vejen U.S. 85 jeres følgesvend stort set resten af dagen op gennem det østlige Wyoming, hvor I kører ganske tæt på grænsen til Nebraska. Nu bliver der for alvor langt mellem byerne og tankstationerne. Til gengæld har de endeløse græssletter herude på kanten af prærien i Wyoming deres egen charme.

Første større by I rammer efter cirka halvanden times kørsel nord for Cheyenne er Torrington, som har en hyggelig hovedgade og er en ”rigtig” by med flere restauranter og tankstationer. I fortsætter mod byen Lusk og videre til byen Newcastle, som også er en hyggelig by, for dernæst at slutte dagens køretur i Black Hills – med sin unikke natur, specielle attraktioner og hyggelige byer. Alt sammen noget I skal kigge nærmere på de næste tre dage.

Dagens distance: Cirka 80 miles/ 125 kilometer

Efter gårsdagens lange køretur kan I tage den med ro i dag, for alle seværdigheder ligger inden for en times kørsel fra jeres hotel, når I bor i Black Hills.

Black Hills området i det vestlige South Dakota byder på så mange oplevelser, at vi har valgt at afsætte tre hele dage til dette lækre område. Så har I god tid til at nyde de mange attraktioner, inden der igen venter et par kørselsdage med længere distancer.

Mount Rushmore er en af de mest ikoniske attraktioner i Rocky Mountains. De fire præsidenter George Washington, Thomas Jefferson, Abraham Lincoln og Theodore Roosevelt, der skuer ud over prærien oppe fra granitklipperne Black Hills, er en af de mest kendte lokaliteter fra USA. Men blot en halv times kørsel fra Mount Rushmore finder I endnu en skulptur.

Crazy Horse Memorial
Af respekt for de oprindelige indbyggere i Nordamerika blev kunstneren og skulptøren Korczak Ziolkowski i 1946 hyret til at lave en skulptur, der skulle hylde den oprindelige amerikanske befolkning og kultur.

Valget af motiv faldt på indianerhøvdingen Crazy Horse, som bl.a. var med ved Slaget ved Little Big Horn i 1876, hvor bl.a. General Custer faldt. Crazy Horse døde selv året efter i 1877.

Skulpturprojektet blev igangsat helt tilbage i 1947, men der er stadig mange år til, at monumentet står færdigt. Men proportionerne er også gigantiske: Det er planen at Crazy Horse en gang med tiden skal sidde på sin hest og skue ud over prærien. Indtil videre er det dog kun Crazy Horse’ ansigt, der er færdigt.

Bisonokser i Custer State Park
Dagens største naturoplevelse gemmer sig i Custer State Park, en af de bedste statsparker i hele USA, som ligger ganske tæt på både Mount Rushmore og Crazy Horse Memorial.

Parkens hovedattraktion er den største flok af fritgående bisonokser i USA, cirka 1.300 styks, som har et meget stort naturområde at boltre sig på. Derfor er der heller ikke garanti for, at I kan spotte de store dyr fra parkens Wildlife Loop Road, men de plejer dog at være til at få øje på.

Ud over bisonokser er der masser af andre dyr i parken, som bl.a. omfatter hjorte og kronhjorte, big horn sheep, bjerggeder, vilde æsler, præriehunde, kalkuner og mange andre dyr. Custer State Park byder også på flere smukke veje ud over parkens Wildlife Loop Road. Læs mere herom i Henrik Langes e-bog “Rocky Mountains – 21 dage”.

Dagens distance: Cirka 160 miles/ 255 kilometer

I dag bør turen gå østpå i det vestlige South Dakota til Badlands National Park, som er en fantastisk naturoplevelse, trods sin afvisende, golde og næsten brutale ydre udstråling.

Badlands National Park ligger en god times kørsel mod øst i forhold til de øvrige oplevelser i Black Hills. Men denne helt specielle nationalpark er i høj grad værd at tage en afstikker til fra Black Hills.

Badlands er en fascinerende ødemark, som til fulde lever op til sit navn som en ugæstfri lokalitet med sine golde og nærmest brutale landskaber. Men lad jer ikke narre! For selvom omgivelserne ser golde ud, er Badlands hjem for en række hårdføre dyr som prærieulve, får, hjorte, ræve og harer – samt ikke mindst klapperslanger, hvilket skilte gør opmærksom på!

Den kolde krig i South Dakota
Nærmeste nabo til Badlands National Park er en helt anden type seværdighed. Minuteman Missile Historic Site er et levn fra den kolde krig og er muligheden for at komme helt tæt på et af de atommissiler, der under den kolde krig stod gemt i betonsiloer over hele Midtvesten, og som kun ventede på at blive aktiveret fra et nærliggende kontrolcenter.

Minuteman Missile Historic Site består af tre flere forskellige lokaliteter. Et besøgscenter, Delta-01, hvor det underjordiske kontrolcenter ligger og Delta-09, hvor man kan køre ud til det sted, hvor den underjordiske missilsilo er placeret med det tilhørende Minuteman missil. I kan se ned til Minuteman missilet gennem de vinduer, som er installeret på toppen af missilsiloen.

Rapid City – The City of Presidents
I centrum af Rapid City langs Main Street og St. Joseph Street kan I finde skulpturer af alle tidligere amerikanske præsidenter – med en præsidentskulptur på næsten hvert gadehjørne fra 4th Street og op til 9th Street. Projektet startede tilbage i år 2000.

Barak Obama er endnu ikke kommet på plads i Rapid City, men bronzeskulpturen af USA’s 44. præsident skulle gerne stå klar i løbet af efteråret 2018.

Hvis I vil have en europæisk vinkel på tingene, har Rapid City en af de største sektioner af Berlinmuren, man kan opleve i USA, stående i den lokale bypark, Memorial Park. Her finder I også et mindesmærke til minde om The Black Hills Flood, Rapid City var vidne til den 9. juni 1972, da den stor del af byen blev ødelagt efter en dæmning brød sammen p.g.a. flere dage med voldsom regn.

Dagens distance: Cirka 120 miles/ 190 kilometer

Western- og minebyerne Deadwood og Lead i det vestligste South Dakota, som hver især har flere forskellige attraktioner og oplevelser at byde på, er et besøg værd. Og den smukke Spearfish Canyon Byway på en særdeles lækker køretur.

Lead er en særdeles hyggelig by med sine gamle byhuse, smalle gader og bakkede terræn. Hele bykernen i Lead er ligesom i nabobyen Deadwood optaget på USA’s liste over National Register of Historic Places.

Det kuperede landskab i Black Hills inviterer til adskillige smukke køreture, og mangfoldigheden af mulige naturoplevelser er enorm. Spearfish Canyon Scenic Byway er endnu en af disse naturskønne tilbud. Turen går langs med bredden af floden Spearfish Creek neden i bunden af den ret dybe Spearfish Canyon, hvilket kun gør sceneriet endnu mere imponerende.

Dagens distance: Cirka 385 miles/ 620 kilometer

Efter tre dage med oplevelser i Black Hills området i South Dakota, går turen i dag tværs over det nordlige Wyoming til byen Cody øst for Yellowstone. Igen i dag skal I køre en ret lang distance. Så det gælder om at komme tidligt afsted fra South Dakota, da der gemmer sig flere gode oplevelser på dagens rute, som I skal have tid til at nyde.

Dagens store naturoplevelse venter jer i form af Devils Tower i det østlige Wyoming. Glæd jer til en fantastisk naturskøn rute langs Belle Fourche floden forbi nogle meget smukke røde klippeformationer her på kanten af Black Hills. Wyoming’s Highway 24 fører jer direkte frem til Devils Tower National Monument, som dukker op i horisonten, når I nærmer jer.

Vulkanen i det østlige Wyoming
Devils Tower er en helt speciel naturoplevelse og USA’s første National Monument, dedikeret af præsident Theodor Roosevelt i 1906. Devils Tower er en forhistorisk vulkan. Selve ”tårnet” er resterne af den størknede magna inde i vulkanen. Det omkringliggende materiale omkring vulkankeglen er for længst eroderet bort.

For mange amerikanske indianere har Devils Tower en særlig betydning. Derfor vil I også kunne se farverige stykker af tøj, som er hængt op i træerne langs stien rundt om Devils Tower. Disse tøjstykker er ophængt af lokale indianere, der har foretaget religiøse ceremonier. Af respekt for indianere er det ikke tilladt at klatre på Devils Tower i juni måned, hvor hovedparten af de indianske religiøse ceremonier finder sted.

Et frodigt dyreliv vil I også opleve omkring Devils Tower. Dels findes der en stor koloni af præriehunde på de grønne sletter ved indkørslen øst for Devils Tower, og dels lever der vilde kalkuner i det skovrige område.

Bighorn National Forest
Glæd jer til dette kæmpe naturområde med fantastiske udsigter, smukke søer, brusende floder og masser af dyreliv, som I krydser igennem på jeres tur frem til dagens destination, byen Cody.

En køretur, som godt nok byder på lidt bjergkørsel, men også fantastiske udsigter og gode muligheder for at opleve wild life.

Dagens distance: Cirka 175 miles/ 280 kilometer

Den vigtigste seværdighed i Cody er det imponerende Buffalo Bill Center of the West i den vestlige del af byen. Et gigantisk formidlingscenter, der består af hele fem museer på en lokalitet: Selve Buffalo Bill museet, et museum om indianere på The American Plains, et stort våbenmuseum, et kunstmuseum med westenkunst med afsæt i bl.a. Yellowstone og et stort naturformidlingscenter, som bl.a. formidler natur, fauna og ikke mindst dyreliv i Yellowstone og Grand Teton regionen.

Hvis tiden er knap, så brug hovedparten af energien på Buffalo Bill museet, der fortæller den fascinerende historie om spejderen, som ad omveje fandt ud af, at han havde talent for formidling af western historier. Det gjorde Buffalo Bill til den største Wild West formidler i slutningen af 1800-tallet og starten af 1900- tallet! Han turnerede således rundt i både USA, Canada og Europa!

Placeringen af Buffalo Bills grav uden for Denver i Colorado gav gennem mange år anledning til latent konflikt mellem Colorado og Wyoming, da borgerskabet i Cody Wyoming undrede sig over, hvorfor Cody valgte at lade sig begrave i Colorado – og ikke i den by, som han brugte som base en stor del af sit liv.

Yellowstone National Park
Fishing Bridge inde i selve Yellowstone, når I frem til efter cirka halvanden times kørsel fra Cody. Ud over den smukke køretur, hvor I kører op igennem bjergpasset Sylvan Pass og langs bredden af Yellowstone Lake, hvor I nok møder et par bisonokser, er der ikke noget specielt at opleve på turen fra Cody til Fishing Bridge. Men bare vent – det kommer!

Et festfyrværkeri af naturoplevelser venter jer i Yellowstone. Men de mange naturattraktioner er spredt ud over hele parken. Så hvad I starter med, bør afhænge af, hvor I skal overnatte – og om I overnatter inde i selve parken eller i en af servicebyerne udenfor parken.

Dyrelivet i Yellowstone begynder nemlig at blive mere og mere aktivt hen mod skumringstid, når temperaturerne i parken falder. Derfor skal I naturligvis ud at udforske Yellowstone allerede denne første dag/ aften. Både bisonokser, hjorte, kronvildt og andre større dyr kan være at spotte langs vejkanten.

Dagsdistancer i Yellowstone: Cirka 70 miles/ 115 kilometer (inde i Yellowstone)

I dag og i morgen er der dømt naturoplevelser i absolut verdensklasse. Så det er bare at tage for sig af lækkerierne, når Yellowstone ruller sig ud med al sin fantastiske natur, sit unikke dyreliv og sin fascinerende undergrund med varme kilder, boblende gejsere og kogende mudder.

Et areal på størrelse med Sjælland betyder, at afstandene rundt i Yellowstones ottetals formede vejnet er ret store. Det er med andre ord med fuldt overlæg, at vi har afsat hele to dage til parken i denne rejseplan.

Yellowstone har adskillige topattraktioner, når det gælder naturoplevelser. Hvad I vælger at fokusere på først, vil afhænge af, hvor I har base henne under jeres ophold i Yellowstone.

Attraktioner langs den nordlige ring i Yellowstone

 • Mammoth Hot Springs
 • Golden Gate Canyon
 • Vandfaldet Rustic Falls
 • Norris Geyser Basin
 • Bjergpasset Dunraven Pass
 • Vandfaldet Tower Fall
 • Petrified Tree, det forstenede træ

Få mere inspiration og viden om de enkelte attraktioner i Henrik Langes e-bog “Rocky Mountains – 21 dage”.

I dag gælder det oplevelser i den sydlige del af Yellowstone, når I følger parkens 8-tals formede vejnet rundt i den nederste cirkel i 8-tallet. I får lige så fantastiske – ja faktisk flere naturoplevelser i dag end første dag. Så det er bare at tage en dyb indånding og nyde turen.

Dagens distance: Cirka 110 miles/ 175 kilometer

Køreafstanden er lidt længere end det var tilfældet dagen før, da vejen i den sydlige del af parken snor sig mere, end det var tilfældet i går. Husk at stå tidligt op – både af hensyn til jer selv og i forhold til at opleve parkens mangfoldige dyreliv.

Attraktioner langs den sydlige ring i Yellowstone

 • Firehole Canyon Drive
 • Firehole River Swimming Area
 • White Dome Geyser
 • Fountain Paint Pot
 • Grand Prismatic Spring
 • Old Faithful Geyser
 • Bjergpasset Craig Pass
 • West Thumb
 • Mud Volcano
 • Dragon’s Mouth Spring

Rundturen gennem Yellowstones sydlige ring, som her begynder og slutter ved Madison Junction, er nu fuldendt efter forhåbentlig endnu en fantastisk dag med med masser af unikke oplevelser.

Få mere inspiration og viden om de enkelte attraktioner i Henrik Langes e-bog “Rocky Mountains – 21 dage”.

Dagens distance: Cirka 80 miles/ 130 kilometer (fra West Thumb til Jackson Hole)

Nu går turen sydpå fra Yellowstone ned gennem Grand Teton National Park og videre ned til westernbyen Jackson Hole i Wyoming.

Grand Teton lige på grænsen mellem Wyoming og Idaho – og syd for Yellowstone – er med sine markante bjergtinder en ægte Rocky Mountains oplevelse, som I bør bruge noget af denne dag på at nyde.

Fantastiske udsigter, et aktivt dyreliv (hvis I er heldige) og lidt nybygger historie fra dengang, hvor det virkelig krævede sin mand og kvinde at bo i denne barske del af Rocky Mountains, venter jer i Grand Teton.

Signal Mountaing, Jenny Lake Drive og Menor’s Ferry
Signal Mountain ligger øst for Teton Park Road, og her er det muligt at køre op på toppen af bjerget ad den fem miles lange Signal Mountain Road. Udsigten fra toppen er fantastisk med smukke vue mod øst over bl.a. Teton Range, Jackson Hole Valley og Snake River. Motorhomes og køretøjer med trailere er dog forbudt på Signal Mountain Road.

Den smukke tur langs Jenny Lake byder på fantastiske udsigter over nogle af de højeste tinder i nabolaget med fine muligheder for at få fotos af bjergtoppene, der spejler sig i Jenny Lake. Højdespringeren er ikke overraskende selve Grand Teton, der rager 4.197 meter op over havets overflade.

Området Menor’s Ferry, hvorfra man fra slutningen af 1800-tallet kunne blive fragtet over Snake River med en lille færge af nybyggeren Bill Menor, byder også på en klassisk købmandsforretning general store med alt, hvad nybyggerne på prærien nu måtte have brug for. Her kan I også købe proviant fra en svunden tid.

Jackson Hole, Wyoming
Byens gamle centrum omkring det centrale torv består af masser af smukke gamle western byhuse med tilhørende plankefortove, saloons, restauranter, m.v.

Tilnavnet ”Hole” er et levn fra dengang pelsjægere navngav området. Begrebet ”Hole” refererer til dalen, som Jackson Hole ligger nede i, omgivet af bjerge på stort set alle sider af byen.

Bemærk i øvrigt de meget imponerende gevirportaler ved de fire indgange til byparken på Jackson Town Square midt i byen. Gevirerne stamme fra et utal af nedlagte wapiti elge, amerikanske kronhjorte

Dagens distance: Cirka 295 miles/ 475 kilometer

I dag går turen ned gennem det vestlige Wyoming og ind i det nordlige Utah – en meget smuk og kuperet rute, hvor I samtidig kan fornemme, hvordan landskabet langsomt ændrer sig fra Rocky Mountains’ rå bjerge i retning mod mere klassiske røde, orange og gule landskaber.

Turen går igennem området Flaming Gorge, hvor I kører langs med Firehole Canyon mod vest. Her har I jævnligt udsigt til den farverige kløft, der er anlagt på toppen af plateauet.

Firehole Canyon er skåret ud af Green River, der er opdæmmet ved den store dæmning med det tilhørende vandkraftværk, Flaming Gorge Dam i Utah. I kører direkte over selve dæmningen på U.S. 191. Der ligger et besøgscenter ved dæmningen, I kan besøge, hvis I har lyst.

Cart Creek Bridge og byen Vernal
Den smukke buebro, Cart Creek Bridge, kører I over umiddelbart efter selve dæmningen. Men allerede inden I kører over statsgrænsen til Utah, er turen gennem det sydligste Wyoming ad U.S. 191 fantastisk smuk, så her bliver I virkelig forkælet.

Det sidste stykke ad U.S. 191 ned mod byen Vernal i det nordlige Utah byder også på lækker natur og lidt bjergkørsel med serpentiner sving.

Vernal er den eneste større by i nabolaget, så I bør overnatte her, inden I dagen efter skal ud forbi Dinosaur National Monument.

Mobilhome er ikke velegnet på denne rute. Hvis I vælger at følge denne dag-til-dag rute i mobilhome, anbefaler vi, at I vælger en alternativ rute fra Jackson Hole og ned mod Moab ved Arches og Canyonlands National Parks – frem for turen ad U.S. 191. Læs mere herom i Henrik Langes e-bog “Rocky Mountains – 21 dage”.

Dagens distance: Cirka 205 miles/ 330 kilometer

En anderledes naturoplevelse i form af Dinosaur National Monument venter jer fra morgenstunden, lige øst for Vernal. På det sted i verden, hvor der er fundet flest dinosaurus forsteninger. Dinosaur National Monument byder på en helt unik dino kirkegård, der er 150 millioner år gammel.

Det var helt tilbage i 1909, at man første gang opdagede forstenede dinosaurknogler stikke frem mellem klipperne i det østlige Utah. Herefter gik det stærkt med at få undersøgt området, og inden længe stod det klart, at man havde fundet den største samling af kendte dinosaurknogler i verden.

Det er i sagens natur dybt fascinerende at stå at kigge på forstenede dinoknogler, som er svimlende 150 millioner år gamle – smidt hulter til bulter på klippesiden, der for millioner af år siden var havbund i en forhistorisk sø med et subtropisk klima – som i dag er det østlige Utah.

Fra Vernal ned mod det centrale Utah
Når I er færdige med Dinosaur National Monument (helst senest kl. 14) går turen sydvest mod byen Duchesne, og derfra stik sydpå ned gennem den smukke og bjergrige Ashley National Forest. Her kan I se frem til en meget smuk og kuperet køretur.

Gør jer selv en tjeneste og kør ind gennem byen Helper – en skøn by med en fantastisk hovedgade med flere smukke gamle byhuse langs Main Street med klassiske neonskilte og gavlreklamer fra 1950’erne. Desuden har lokale indbyggere brugt tid og penge på at restaurere to klassiske tankstationer fra 50’erne: Dels en Sinclair tankstation i den nordlige del af byen, og dels en smuk gammel Conoco tankstation med værksted og det hele i den sydlige ende af byen.

Fra Helper går det via den mellemstore by Price direkte ud over et fladt sletteområde ned mod byen Green River, hvor det er muligt at overnatte. Alternativt kan I vælge at fortsætte ned til Moab ved Arches og Canyonlands National Park.

Dagens distance: Cirka 135 miles/ 215 kilometer (inkl. Canyonlands tur/ retur)

Dagen i dag byder på to fantastiske naturoplevelser lige nord for Moab i det østlige Utah. Her kommer I nu i nærkontakt med Colorado plateauet, kendetegnet ved sine røde, orange og gule klippeformationer, der samtidig afslører, at I nu er kommet ned i det sydvestlige USA, ganske tæt på Grand Canyon og det klassiske Southwest.

Et par af de naturparker, som turisterne fra Californien næsten aldrig når ud til, skal I opleve på denne kør-selv tur: Canyonlands, Dead Horse Point State Park og i morgen, Arches National Park.

I skal bruge en del af denne dag nord for Moab, hvor indkørslen til den nordlige del af Canyonlands National Park ligger, der går under navnet Islands in the Sky. Men først skal I ud forbi Dead Horse Point State Park.

Dead Horse Point
Dead Horse Point State Park er en lige så stor oplevelse som den noget større Canyonlands, selv om den sidstnævnte er en nationalpark. Så I må ikke snyde jer selv for at opleve begge parker.

Dead Horse Point State Park består af et højt plateau omgivet af stejle kløfter med Colorado floden nede i bunden. Ifølge legende fik stedet sit navn, da en flok cowboys fik gennet en flok vilde heste ud på det smalle plateau, afspærrede adgangen retur til det omgivende landskab, hvorefter de udvalgte sig de heste, de gerne ville have. Resten af hestene lod de tilbage på det høje plateau, hvor de døde af tørst – med udsigt til Colorado floden, 600 meter nede i dybet.

Udsigten udsigtspunktet Dead Horse Point Overlook er da også helt forrygende, hvorfra I bl.a. kan se Colorado floden slå et 180 graders sving rundt i landskabet. Men gør også et stop ved besøgscentret, hvorfra der også er en fantastisk udsigt over landskabet.

Canyonlands
Dead Horse Point State Park er blot en smagsprøve på den fantastiske natur og de udsigter, som venter jer inde i Canyonlands National Park, som er nærmeste nabo til Dead Horse Point State Park.

Canyonlands breder sig over et gigantisk areal og består af to områder: Dels det nordlige område, kendt som Islands in the Sky, mens det sydlige område hedder The Needles. Islands in the Sky er klart det mest populære i kraft af de fantastiske landskaber og beliggenheden tæt på Moab.

Udsigtspunkterne står nærmest i kø i Canyonlands, og det udsigtspunkt som alle besøgende i Canyonlands lægger vejen forbi, er Grand View Point Overlook med en storslået udsigt over Canyonlands smukke landskaber. Her giver parkens navn for alvor mening.

Fra Canyonlands går turen nu ind til Moab, som bliver jeres base de næste to nætter

Dagens distance: Cirka 45 miles/ 80 kilometer (inkl. Arches tur/ retur)

Nu gælder det så Arches National Park, der er en af USA’s mest karakteristiske og elskede nationalparker, hvilket også medvirker til, at der ofte er trængsel på vejene og på parkeringspladserne i parken.

Arches byder på nogle af de mest unikke naturskabte klippebuer på kloden, takket være parkens 100 millioner år gamle porøse, røde sandstandsklipper, som er nemme ofre for erosion. Man har katalogiseret over 2.000 naturbuer i Arches med åbninger, der har en bredde på mindst tre fod/ 90 centimeter.

En scenic road tager jer forbi den ene fantastiske klippeformation efter den anden. Det er dog først, når I når frem til The Windows Section, at nogle af parkens mere markante naturbuer for alvor træder i karakter. Her finder I fx den fantastisk dobbeltbue Double Arch og de to store buer North og South Window, der har givet navn til området.

Helt ude for enden af parkens asfalterede scenic drive dybest inde i Arches National Park finder I Devils Garden, som byder på nogle af de største buer i parken målt i bredden, bl.a. Landscape Arch, der med sin åbning på 88 meter i bredden tager prisen for den største naturbue i Arches.

Dagens distance: Cirka 230 miles/ 370 kilometer (via Four Corners Monument)

Efter to dage i det lækre og naturskønne område omkring Moab i det østlige Utah med orangerøde klippeformationer, naturbuer og Colorado floden som bagtæppe, går turen nu videre mod sydøst ned gennem det sydøstlige Utah og ind i det sydlige Colorado.

I dag bevæger I jer gennem grænselandet mellem Colorado plateauet mod sydvest og Rocky Mountains regionen mod nordøst. Det er to meget forskellige landskabstyper, som mødes lige her, og det gør dagens køretur ekstra fascinerende.

15 miles syd for Moab på U.S. 191 rammer I dagens første stop. Her finder I den lille private seværdighed Hole N” the Rock, en tidligere bolig og restaurant, som er hugget ud i klipperne af en dansk nybygger tilbage i 1940’erne og 50’erne med navnet Albert Christensen, der emigrerede med sin mor til USA som seksårig.

Ad omveje endte Albert, der oprindeligt var fra Herning, syd for Moab i Utah, hvor han skabte Hole N” the Rock. I alt fjernede Albert cirka 1.400 kubikmeter sandstensklippe over en periode på 12 år, så det er et ganske anseeligt udgravningsarbejde, der er tale om. Albert og hans kone Gladys drev bl.a. en diner på stedet, og efter at Albert døde i 1957 fortsatte Gladys med at passe stedet frem til sin død i 1974.

Four Corners Monument
Four Corners er det eneste sted i USA, hvor hele fire stater mødes i samme punkt: I dette fikspunkt mødes både Arizona, Colorado, New Mexico og Utah på en og samme lokalitet. I har med andre ord mulighed for at stå i fire stater på en gang – som det eneste sted i USA.

Stedet, hvor de fire stater mødes, ligger på Navajo indianernes territorium. I 2010 opførte man et nyt monument for at forskønne området. Det har hjulpet på besøgsoplevelsen. Det præcise sted, hvor de fire stater mødes, er markeret med en lille metalplade.

Parkeringspladsen ved monumentet ligger i øvrigt i New Mexico, selvom New Mexico ikke er markeret som stat på den nærliggende U.S. 160, da man stort set kører direkte fra Arizona og ind i Colorado på U.S. 160. Det er kun nogle få hundrede meter på hovedvejen, I faktisk befinder jer i New Mexico.

Dagens overnatning foregår i Durango – et kulturelt kraftcenter, som byder på mange kunstnere med gallerier. Desuden har Durango flere gode restauranter og cafeer.

Dagens distance: Cirka 130 miles/ 210 kilometer (Mesa Verde tur/ retur)

Denne dag er afsat til, at I kan tage på opdagelse i den nærliggende Mesa Verde National Park, som I kørte forbi dagen inden på vej til Durango. Mesa Verde National Park er en helt speciel oplevelse i kraft af sine mange indianerruiner spredt rundt om i landskabet.

Alternativt kan I vælge at bruge dagen på at tage en tur med smalsporsjernbanen Durango Silverton Railroad, som byder på en meget smuk togtur op i bjergene. I skal naturligvis også nyde atmosfæren i hyggelige Durango.

Durango i Colorado er en af de mest charmerende byer i det sydlige Colorado. En super hyggelig by på kanten af bjergene med mange hyggelige butikker, gallerier, cafeer og en spændende hovedgade. Derfor kan det være fristende bare at slentre rundt i Durango og nyde stemningen i byen. Men området omkring Durango byder også på flere spændende oplevelser, og her hører Mesa Verde National Park til en af de naturoplevelser, I sandsynligvis ikke vil gå glip af.

1000 år gamle indianer ruiner
Mesa Verde vest for Durango er en helt speciel nationalpark, fordi den tager afsæt i menneskelig aktivitet og civilisation i Nordamerika, længe før de første hvide nybyggere fra Europa satte fod på kontinentet.

Mesa Verde byder på nogle af de mest imponerede forhistoriske indianerruiner fra en forsvunden civilisation – sandsynligvis Anastazi stammen – der forlod området omkring år 1.300, efter at have boet der i cirka 700 år. Hvorfor indbyggerne forsvandt – og hvor de forvandt hen – står hen i det uvisse. Men arkæologer gætter på, at det måske skyldes tørke – eller alternativt, at fjendtlig aktivitet har fået stammen til at pakke og søge efter nye græsgange.

”Det grønne plateau”, som er parkens spanske navn, er i praksis en højslette med en del træer, som I kører op til ad en 15 miles lang vej nede fra hovedvejen U.S. 160. Oppe på selve plateauet kan I vælge mellem flere asfaltveje rundt i parken, men I skal den samme vej ud, som I kom ind.

Durango & Silverton Narrow Gauge Railroad
Hvis I hellere vil køres i stedet for selv at køre denne dag, kan I overveje en helt anden aktivitet. Smalsporsjernbanen Durango & Silverton Narrow Gauge Railroad udgår fra netop Durango og byder på en fantastisk naturskøn tur op i bjergene til minebyen Silverton.

Indviet i 1882 var smalsporsbanen oprindeligt en jernbane, der servicerede minebyen Silverton oppe i San Juan bjergene. Men med tiden tiltrak den naturskønne jernbane sig også interesse fra Hollywood, der brugte banen i adskillige westernfilm, bl.a. Butch Cassidy & the Sundance Kid fra 1969.

Men også turisterne fik efterhånden øje på muligheden for en nostalgisk jernbanetur, og på den måde lykkedes det at holde liv i den smukke smalsporsbane. I dag køres der med tog hele året mellem Durango og Silverton – op til hele fire tog dagligt i højsæsonen om sommeren.

Dagens distance: Cirka 70 miles/ 115 kilometer

San Juan Mountains er omdrejningspunktet for jeres oplevelser i det sydlige Colorado i dag, hvor I skal i nærkontakt med en af de mest spektakulære landeveje i USA, U.S. 550, som også har navnet Million Dollar Highway.

Dagens destination er den hyggelige mineby Ouray, som godt nok kun ligger 70 miles nord for Durango, men som har flere lækre oplevelser at byde ind med. I det hele taget er denne del af Colorado utrolig charmerende og naturskøn.

Efter at have passeret bjergpasset Red Mountains Pass i 3.358 meters højde mellem Silverton og Ouray – det højeste bjergpas på Million Dollar Highway mellem Durango og Ouray – snor I jer langsomt ned mod minebyen Ouray gennem en række hårnålesving.

Box Canyon Falls og Bachelor Syracuse Mine
Første stop ved Ouray bør være de imponerende Box Canyon Falls. Næste stop er Bachelor Syracuse Mine, den tidligere guld- og sølvmine lige nord for Ouray. Besøgende kan, iført hjelm, komme cirka 500 meter ind i mineskakten og få formidlet, hvordan livet som minearbejder var i gamle dage. Det er en ret fin og familievenlig oplevelse.

Når minestøvet skal skylles af, er Ouray Hot Springs i den nordlige del af byen en mulighed. En række naturlige varme kilder gør det muligt året rundt at have varmt vand i bassinerne. Her kan I slappe af i behagelige og familievenlige omgivelser – med udsigt til San Juan Mountains, hvor skyggerne på bjergsiderne hele tiden ændrer sig, i takt med at solen flytter sig.

Når tørsten melder sig, er Ouray heller ikke den værste by at befinde sig i. Ligesom i resten af Colorado er man velforsynet med mikrobryggerier, og Ouray har ikke færre end tre mikrobryggerier. Desuden har Ouray en stribe spisesteder, hoteller og moteller, så det er ret oplagt med en overnatning i byen, inden I fortsætter videre mod nordøst i retning mod Denver.

Dagens distance: Cirka 310 miles/ 495 kilometer (fra Ouray til Idaho Springs)

Efter snart tre uger på landevejene gennem Rocky Mountains begynder I at nærme jer udgangspunktet i Denver, Colorado. Denne dag skal I krydse op gennem det sydvestlige Colorado, men I bliver stadig forkælet med masser af naturoplevelser. Endnu en nationalpark venter jer denne dag i form af den dybe Black Canyon of the Gunnison, inden I for alvor sætter kursen mod Denver.

Black Canyon of the Gunnison har flere ligheder med fx Grand Canyon. Begge kløfter er skabt af to kraftfulde floder, i dette tilfælde Gunnison River, som gennem utallige år har skåret sig dybere og dybere ned i grundfjeldet og skabt Black Canyon.

I modsætning til Grand Canyon er Black Canyon dog betydeligt smallere, hvilket også gør dybden på kløften ganske imponerende. Kløften når ned i dybde på 845 meter målt fra kanten på det dybeste sted ved lokaliteten Warner Point i den vestlige del af parken.

East Portal i Black Canyon
Bunden af Black Canyon kan også besøges. East Portal er den østlige indgang til kløften, hvor man har lavet en opdæmning af floden. Her kan I stå ved bredden af floden, inden Gunnison flodens strøm skærer sig dybt ned mellem bjergsiderne. Det er meget fascinerende at komme ned i bunden af kløften – især hvis I senere kører op igen og kigger ud over kløften oppe fra kanten for at se, hvor dybt nede i bunden af kløften, East Portal reelt ligger placeret.

Når I er færdige med Black Canyon of the Gunnison, fortsætter I østpå ad U.S. 50, som meget passende følges med Gunnison River et stykke ad vejen. Turen langs flodbredden – først syd for floden og siden nord for floden – er ganske naturskøn, så her er der tale om lækkerier for øjet. Floden har flere steder mere karakter af sø end af flod, hvilket skyldes opdæmningen af Gunnison River ved East Portal.

I forhold til overnatning giver det denne dag rigtig god mening at tage en overnatning vest for Denver, når I kommer derop – så slipper I for bykørsel i Denver.

Dagens distance: Cirka 60 miles/ 95 kilometer

Nu er ringen på jeres tre ugers rundrejse gennem Rocky Mountains ved at være sluttet, og I mangler kun det sidste lille stykke vej til Denver Airport.

Denver International Airport er trods sine intensive flytrafik en rimelig overskuelig lufthavn. Efter I har indtjekket jeres bagage, skal I (sandsynligvis) ud at køre med lufthavnens air train, som fragter jer ud til den del af terminalen, hvor I finder jeres gate, som jeres fly mod Danmark afgår fra.

INDSÆT GOOGLE MAP HER!

Når du vil på rundrejse i USA er VIP rådgivning en del af vores pakke – det er en samlet pakke, hvor vi på denne måde sikrer at du får lige nøjagtig den rejse der passer til dig. Det er i samarbejde med en af Danmarks bedste eksperter indenfor rejser til USA, nemlig rejsejournalist Henrik Lange vi tilbyder dette.

Alt dette får du:

 • Rådgivnings samtale hjemme hos dig selv, et møde på ca 2 timer med Henrik Lange, her snakker i alle jeres tanker og drømme igennem og Henrik guider og vejleder jer, så i sammen får sat lige nøjagtig jeres drømmerejse sammen.
 • 1 styk rejseguide der udleveres i forbindelse med mødet.
 • 1 gavekort på kr. 500,00 til FindMinRejse.dk som kan bruges i forbindelse med booking af jeres rundrejse (dog ikke til flybilletter)
 • Samtale med Henrik over telefon eller skype ca 4 uger før afrejse, hvor de sidste praktiske detaljer gennemgåes, varighed ca 60 minutter.
 •  Efter rådgivningen vil du modtage en rejseplan fra Henrik Lange, som du så kan vælge at få et tilbud på fra FindMinRejse.dk

Alt dette får du for kun kr. 1895,00