8 Dage
Tidsrum
USA
Lokation

Tag med til sydstaterne, når kursen sættes mod Atlanta og dernæst Memphis.

Grupperejsen starter ud i mastodonternes hjemsted, nemlig Atlanta. Udover at være hjemby for Coca-Cola, CNN og Martin Luther King byder den pulserende storby, Atlanta, også på forlystelser, skyskrabere og verdens travleste lufthavn, Atlanta International Airport. Her er der rig mulighed for, at suge storby atmosfæren til sig, inden turen går videre til charmerende Memphis.

Ved Mississippi-floden ligger Memphis, som er turens andet og sidste stop. Herfra udspringer sig en masse musik-historie – Heriblandt selveste Elvis Presleys muskikariere. Dog byder Memphis på meget andet en musik. Memphis er nemlig også hjemsted for National Civil Rights Museum, som oprindeligt hed Lorraine Motel men efter skuddrabet på Martin Luther King den 4. april 1968 foran hans motelværelse, er motellet lavet om til et museum for borgerrettigheder.

 

Memphis

PRISER PR. PERSON EFTER AFTALE

Læs mere og find inspiration under “programforslag” i menu-linjen

 

Praktisk information

Pas og visum
I god tid inden afrejsen, bør du tjekke at dit pas lever op til de nødvendige krav for indrejse og ophold i USA. Samtidig skal du senest 72 timer før afrejse, men meget gerne før, have søgt om ESTA til USA.

Rejseforsikring
Det kan blive dyrt at blive syg i USA, hvis du ikke er forsikret. Derfor anbefaler vi alle vores kunder at tegne en rejseforsikring inden afrejse.

Sygdomsafbestillingsforsikring og rejseforsikring kan tegnes igennem FindMinRejse.dk, når du bestiller din rejse til USA. Vi samarbejder med Gouda Rejseforsikring. Nogle forsikringsselskaber tilbyder at tegne en rejseforsikring som tilvalg til indboforsikringen.

Som udgangpunkt er grupperejsen udarbejdet således, at I lander i Atlanta hvor I hvor I vil tilbringe 3-4 dage. Herfra vil I blive kørt i bus til Memphis, hvor den sidste halvdel af rejsen foregår, inden I herfra flyver tilbage.

Mulighederne er mange og programmet for denne rejse varierer efter lige netop jeres ønsker. Derfor finder du herunder eksempler på de oplevelser, som vi vil anbefale på jeres grupperejse til Atlanta og Memphis.

Slå to fluer med ét smæk med en tour hos 2 af de største virksomheder i Atlanta. Combi-touren giver jer et intimt indblik i den actionfyldte verden af nyhedsudsendelser på CNN-centeret samt en unik mulighed for at opleve og smage på over 100 drikkevarer hos World of Coca Cola.

CNN Center Atlanta

Under denne tour vil I blive klogere på begyndelsen og udviklingen af disse to industrigiganter og I vil få mulighed for at udforske hvordan de udviklede sig til de globale ledere, som de i dag er.

Som hovedregel varer combi-touren 4 timer med start fra om formiddagen. Dette giver jer også mulighed for at pakke dagen med yderligere oplevelser om eftermiddagen.

Oplev det rige dyreliv i et af verdens største akvarier, Georgia Aquarium. Her kan I hilse på tusindvis af farverige fisk og komme helt tæt på hvalhajer, kæmpe rokker og de særprægede hvidhvaler.

Akvariet har 7 forskellige forestillinger med hver deres tema fra livet i de noramerikanske floder. Derudover byder Georgia Aquarium også på 4D bigograf, der er en  af verdens mest avancerede. Indgang til alle 7 akvarier samt 4D biografen er som oftest inkluderet i entre-billetten.

Georgia Aquarium ligger i Downtown Atlanta.

Oplev Atlanta på en sjov og anderledes måde ved at glide rundt på Segway. Vælg en ud af tre ruter som I ønsker at udforske. Hver segway-tur starter med træning, så I er trygge og komfortable, når I rammer gaderne.

Eastside Atlanta  

Denne segway-rute tager et dybdegående kig på byens historie og kultur. Her kan I glæde jer til at opleve attraktioner og seværdigheder som:

 • Atlantas første planlagte forstad, etableret tilbage i 1890’erne.
 • Martin Luther King National Park beliggende på Auburn Avenue.
 • Et traditionelt afrikanske amerikanske kvarter i Old Fourth Ward (O4W).
 • Historic Oakland Cemetery, et af de største grønne områder i Atlanta
 • Grant Park, Atlantas ældre offentlige park
 • Specialbutikker, som jeres guide vil vise jer undervejs

Midtown Atlanta

Turen gennem Midtown tager jer med på en tur for at opleve skyskrabere og grønne områder i Atlanta. Her er der rig mulighed for at nyde den unikke arkitektur og urbane natur, som Atlanta byder på. Under denne segway-rute vil I besøge:

 • Midtown Business District med moderne skyskrabere
 • Forskellige bygningsstile fra diverse håndværkere samt italienske renæssancebygninger i hjertet af byen
 • Et af de hurtigst voksende områder i Atlanta ved Centennial Olympic Park, omgivet af byens største attraktioner
 • Restauranter i massevis
 • Georgia Institute og Technology, et af USA’s førende forsknings universiteter
 • Det frodige landskab i Atlanta Botanisk Have
 • Piedmont Park, fyldt med udendørs aktiviteter

Downtown Atlanta 

Til forskel fra de to ovenstående ture, der vare 2,5 time tager denne seqway-tur 90 minutter og forløber om aftenen. Denne rute tager jer gennem det historiske Downtown Atlanta – Fra Atlantas tidlige begyndelse og frem til i dag. Her får I virkelig at se, hvorfor byen er kendt som Sydens Capital, da I kommer forbi:

 • Centennial Olympic Park
 • Georgia Aquarium
 • CNN Hovedkvarter
 • World of Coke
 • Mercedes Benz Stadium
 • Georgia State University

På denne tour er hovedtemaet Civil Rights-kæmperen, Martin Luther King Jr. Rundvisningen foregår i Sweet Auburn kvarteret, hvor I får et indblik i, hvordan den ikoniske Civil Rights-leder arbejdede og boede, når I besøger Ebenzer Baptist Church, King Center og Martin Luther King Jr. National Historical Park.

Graceland Mansion er ubetinget den største enkelt attraktion i Memphis, og Elvis Presleys residens frem til hans død i 1977 skal naturligvis stå på agendaen, når I er i Memphis.

Elvis Presley Automobile Museum og flyudstillingen Elvis’ Custom Jets, er de to ”store” museer ved Graceland om Elvis, som også er anbefalelsesværdige.

To mindre udstillinger bør I også besøge, når vi taler Elvis: I Shot Elvis er en ny udstilling (2016), der fortæller om de mange fotografer, der gennem tiden var tilknyttet Elvis Presley. Udstillingen Graceland Archives Experience viser eksempler på nogle af de utallige originale dokumenter fra Elvis’ karriere, som Graceland opbevarer i gemmerne. Denne udstilling er især målrettet de virkelige Elvis fans.

Endelig kan I besøge en lille udstilling om Elvis og hans forhold til Hawaii samt en udstilling om hans fødeby Tupelo i Mississippi.

Sun Studio
I direkte forlængelse af besøget på Graceland er det naturligt at fortsætte videre til Sun Studio på 706 Union Avenue i Memphis. Det var her den legendariske pladeproducer Sam Philips opdagede Elvis i juli 1954 og udgav hans første single, That’s All Right med Blue Moon of Kentucky på B-siden.

Sun Studio er et must i Memphis, og heldigvis har det lille pladestudie ikke mistet sin autentiske udstråling. Det føles næsten som at træde 50-60 år tilbage i tiden, når I går ind i den lille cafe og køber billetter til en guidet rundtur i Sun Studio.

Tag på bustur med en professionel Beale Street-musiker som jeres guide. I vil blive taget med på musikkens historie på en underholdende måde med komedie, fortællinger og historier om de mest kendte Memphis-personligheder undervejs.

En sjov og god måde, at få set musikkens varetegn på som eksempelvis Sun Studio, Beale Street og Stax Studio.

Memphis musikalske arv byder også på meget andet end Elvis Presley og Sun Studio. I bydelen South Memphis ligger endnu en lokalitet, som de musikinteresserede ikke må misse i Memphis: Stax Records.

Stax Records er et navn, der dukkede op igen og igen i de amerikanske sydstater i 60’erne og starten af 70’erne. Det var et pladestudie, hvor både sorte og hvide musikere arbejdede sammen op gennem 60’erne. Et musikalsk fristed uanset race i en ellers raceopdelt by.

Martin Luther King
Udover musikken bærer Memphis også på en kæmpe historie om de afroamerikanskes kamp for borgerrettigheder. Den 4. april 1968 var byen vidne til det tragiske skuddrab på borgerrettigheds forkæmperen Martin Luther King, da han stod på balkonen foran værelse 306 på Loraine Motel i Memphis.

Det tidligere motel er i dag ombygget til National Civil Rights Museum, der fortæller historien om det afroamerikanske USA’s kamp for lige borgerrettigheder i USA op gennem 50’erne og 60’erne.

Forståelsen for de mange konflikter mellem sorte og hvide i USA, hvilket er helt centralt for at forstå kulturen i de amerikanske sydstater, kan I få ved at besøge National Civil Rights Museum.

National Civil Rights museum

Memphis
Memphis
National Civil Rights museum
CNN Center Atlanta
Atlanta