22 Dage
Tidsrum
USA – Californien
Lokation

Californien og sydvestlige USA 22 dage.

De klassiske højdepunkter for børnefamilier med større børn, som på tre uger med udgangspunkt i Los Angeles vil opleve de klassikerne som Los Angeles og San Francisco samt et par af Californiens smukke nationalparker, bl.a. Yosemite på en kør-selv ferie. I skal naturligvis også ud at køre på den smukke Highway 1 langs Stillehavskysten fra San Francisco til Los Angeles.

Desuden skal I prøve at stå ved kanten af Grand Canyon, og I skal naturligvis et smut forbi Las Vegas – det hører sig til på en kør-selv ferie i det sydvestlige USA. I får også lejlighed til at opleve nogle af de mest fascinerende og smukke nationalparker i området, Zion National Park og Bryce Canyon i Utah. Der er også lagt et par dage ind til lidt strandferie og afslapning i Californien.

Californien og sydvestlige USA 22 dage – Henrik Lange

Kør-selv ferien er sammensat med udgangspunkt i e-bogen “Californien og sydvestlige USA – 22 dage”, skrevet af rejsejournalist Henrik Lange. 

Ved køb af din USA kør-selv ferie hos FindMinRejse.dk modtager du et gratis eksemplar af e-bogen. Den indeholder en detaljeret dag-for-dag rejseplan til kør-selv turen til Californien og det sydvestlige USA.

Prisen inkludererIkke inkluderet i prisen / tilkøbsmuligheder
Alle hoteller som beskrevetRejseforsikring*
Lejebil som beskrevetAfbestillingsforsikring*
E-bog med detaljeret rejseplan af Henrik LangeFlypakke inkl. bagage*
* kan tilkøbes

 

Ovennævnte er et programforslag, som kan tilpasses efter jeres ønsker og behov

Prisen inkludererIkke inkluderet i prisen / tilkøbsmuligheder
Alle hoteller som beskrevetRejseforsikring*
Lejebil som beskrevetAfbestillingsforsikring*
E-bog med detaljeret rejseplan af Henrik LangeFlypakke inkl. bagage*
* kan tilkøbes

 

Ovennævnte er et programforslag, som kan tilpasses efter jeres ønsker og behov

 

Praktisk information

Pas og visum
I god tid inden afrejsen, bør du tjekke at dit pas lever op til de nødvendige krav for indrejse og ophold i USA. Samtidig skal du senest 72 timer før afrejse, men meget gerne før, have søgt om ESTA til USA.

Rejseforsikring
Det kan blive dyrt at blive syg i USA, hvis du ikke er forsikret. Derfor anbefaler vi alle vores kunder at tegne en rejseforsikring inden afrejse.

Sygdomsafbestillingsforsikring og rejseforsikring kan tegnes igennem FindMinRejse.dk, når du bestiller din rejse til USA. Vi samarbejder med Gouda Rejseforsikring. Nogle forsikringsselskaber tilbyder at tegne en rejseforsikring som tilvalg til indboforsikringen.

Bookingkode: s1s2s3s4

Alle internationale flyselskaber benytter Los Angeles International Airport, å der er næsten 100 %’s garanti for, at I lander her, når I ankommer til Los Angeles.

Immigration og toldkontrol kan godt tage en times tid eller mere, da lufthavnen er en af verdens største. Det skal I forberede jer på.

Afhentning af udlejningsbil er næste punkt på dagsordenen. De forskellige biludlejnings-firmaer ligger spredt rundt i området omkring lufthavnen. Derfor skal I hoppe ombord på en gratis shuttlebus ved lufthavnsterminalen, der vil fragte jer over til det udlejningsfirma, hvor I skal have udleveret jeres lejebil. Og så er I klar til at sætte kursen mod jeres hotel.

I har en hel dag i Los Angeles, og den anbefaler vi, at I bruger på at få ”styr” på Hollywood, hvor I skal en tur op og ned ad Hollywood Boulevard og have en guidet tur med Starline Tours. Turen tager jer med rundt i Hollywood og Beverly Hills inklusiv Rodeo Drive. Her kan I opleve nogle af stjernernes millionvillaer – selvom mange af de store villaer ikke er så nemme at se fra vejen.

Warner Brothers er også et besøg værd. På deres Studio Tour kommer I bag kulisserne i et ægte, arbejdende filmstudie. Den guidede rundtur varer i alt tre timer inkl. et besøg i Warner Brothers nye besøgscenter.

Santa Monica og Venice Beach ud til Stillehavskysten vil være en god afslutning på denne første dag på jeres kør-selv ferie i USA – to lækre og meget californiske bydele med hver sin fine strandpromenade langs med Stillehavet.

Universal Studios og Disneyland kan I vælge at besøge til sidst på turen – inden I rejser hjem fra Los Angeles. Det vil være en fin finale på en tre ugers tur rundt i det sydvestlige USA.

Dagens distance: Cirka 305 miles/ 490 kilometer

For at I får noget ud af dagen, skal I fra Los Angeles forholdsvis tidligt. Derfor kan I godt risikere, at I løber ind i noget myldretidstrafik, men det må I tage som en oplevelse.

I Joshua Tree National Park ude i Mojave ørkenen er der meget varmt i parken midt på dagen, hvis I kommer i juli eller august, så det gælder om at besøge parken tidligt på dagen, så I undgår den værste varme. I bestemmer selv, hvad I vil opleve i parken. Men sørg for at stige ud ad bilen et par steder. Der er flere korte naturstier. Herefter lægger I al civilisation bag jer og kører ud i den golde Mojave ørken.

Lake Havasu City er næste stop på ruten. Her kan I gå en tur over London Bridge. Den ægte vel at mærke, som i 1960’erne blev flyttet sten fra sten fra England til Arizonas ørken. Man har gravet en sidekanal til Colorado floden, så der løber vand under broen. Der er også lavet en strand i nærheden, så der er ægte ”beach” stemning – midt ude i ørkenen.

Dagens distance: Cirka 250 miles/ 400 kilometer

Turen, fra Lake Havasu City op mod Grand Canyon, synes vi skal stå i Route 66’s tegn. I skal med andre ord bruge en del af dagen på at følge den gamle Route 66 gennem det vestlige Arizona over mod Grand Canyon.

Midt i Kingman ved siden af stationen på jeres højre hånd ligger der et fint besøgscenter, indrettet i et tidligere kraftværk, med udstillinger om Route 66. Øst for Kingman er Hackberry General Store, en af de sjoveste Route 66 lokaliteter på hele ruten. Det er et must at stoppe her, hvor I kan købe alverdens Route 66 souvenirs.

Videre mod Grand Canyon Caverns, der ligger 65 meter nede under jorden – også på den gamle Route 66. Her kan I tage en elevator ned under jorden og få en guidet tur på cirka halvanden time nede i hulerne, hvor temperaturen året rundt og døgnet rundt er 13 grader.

Hvis I ikke er alt for sent fremme, så kør helt op til selve Grand Canyon National Park og nyd solen kaste sine sidste stråler over kløften. Solnedgange over Grand Canyon kan være meget smukke. Men hvis I har hygget jer på Route 66 hele dagen, så det er blevet mørkt, kan solopgangen næste morgen også anbefales, hvis I er morgenfriske.

Forhør jer hos jeres rejsekonsulent, hvor det er bedst at overnatte ved Grand Canyon. Der er nemlig flere muligheder.

Måske vågner I op tæt ved kanten af Grand Canyon afhængig af, hvor I har valgt at overnatte. Uanset hvad, anbefaler vi en tidlig morgentur langs kanten, hvor det tidlige sollys gør kløften ekstra smuk. Og nyd så Grand Canyons skønhed i løbet af formiddagen, inden det bliver for varmt. For der bliver rigtig varmt i Grand Canyon National Park, hvis I besøger parken i fx juli eller august måned.

Gratis busser kører ud langs den vestlige sydkant af Grand Canyon, som I kan tage ud til punktet Herman’s Rest, hvor vejen ender. Men I kan også stå af undervejs og nyde udsigten over kløften fra forskellige udsigtspunkter.

En helikopterflyvning over Grand Canyon er en mulighed, hvis I gerne vil se kløften lidt fra oven. Og rafting på Coloradofloden er også en sjov og anderledes måde at opleve området på. Forhør jer hos jeres rejsekonsulent om mulighederne.

Dagens distance: Cirka 140 miles/ 225 kilometer

Antelope Canyon, som ligger lige øst for Page, består af unikke sandstenskløfter. De har et fantastisk orange-rødt lys, især midt på dagen, når solen sender sine stråler ned gennem de smalle kløfter.

Navajo indianere tilbyder ture ind i kløfterne. Antelope Canyon ligger nemlig på Navajo indianernes territorium, så der er kun adgang på guidede ture. Desuden kræver det nogle store firehjulstrækkere at komme derud, da det er et meget sandet terræn. Men oplevelsen er helt fantastisk.

Overnatning nær Page er anbefalelsesværdigt – dejligt tæt på både Lake Powell og Antelope Canyon.

Dagens distance: Cirka 155 miles/ 250 kilometer

I dag kan I se frem til en smuk køretur gennem det sydlige Utah op til en af de mest spændende amerikanske nationalparker, Bryce Canyon, ca. tre timers kørsel fra Page. Da I har god tid, kan I sagtens tage et par stop undervejs. Nåede I ikke Antelope Canyon dagen før, kan det også nås i dag.

Horseshoe Bend er et 180 graders sving på Colorado floden, der ligner en hestesko fra oven, deraf navnet. Der ligger en parkeringslads ud til U.S. 89 på højre hånd, når I kommer fra Page. Derfra er der 800 meter ud til selve udsigtspunktet af en grussti, hvor I fra kanten af kløften kan nyde udsigten over Horseshoe Bend.

Det er generelt en god ide at undgå at vandre i nationalparkerne midt på dagen, hvis I er afsted i juli eller august måned, da det ganske enkelt er for varmt. Så hellere vente med at køre ind i parken til hen under aften, så I får en mere behagelig oplevelse.

Lyset i Bryce Canyon er særlig smukt tidligt på dagen, så det er en god ide at stå tidligt op – med mindre det er gråvejr. Som jeg skrev ovenfor, bliver der ret varmt i Bryce Canyon midt på dagen om sommeren, så husk kildevand. Det er muligt at gå langs kanten af kløften i delvis skygge, hvis I vil ud at vandre lidt. Men undgå at opholde jer ”ude” i parken midt på dagen om sommeren.

I forhold til transport i nationalparken, så overvej at parkere bilen ved besøgscentret og tage den gratis parkbus, som kører rundt med jævne mellemrum til de mest populære udsigtspunkter. Det er en fin løsning især i højsæsonen, hvor det kan være svært at finde parkering.

Alle udsigtspunkter i Bryce Canyon, bliver dog ikke serviceret af nationalparkens gratis busser. I Bryce Canyon må I gerne køre rundt i parken i privatbil. I kan således køre hele vejen gennem parken ud til Rainbow Point, 18 miles inde i parken.

Dagens distance: Cirka 90 miles/ 145 kilometer

Zion National Park, som I når efter et par timers kørsel, byder på en meget smuk kløft med knaldrøde klipper. I skal benytte en af de gratis parkbusser ind i parken fra besøgscentret. Parkens Scenic Drive er lukket for privatbiler. Undervejs er der forskellige stoppesteder med naturstier, I kan udforske.

Parkens avis, som I får udleveret ved indgangen, har masser af inspiration til vandreture og andre aktiviteter. Husk at tage parkbussen helt ud til sidste stop, hvorfra en asfalteret sti fører yderligere en kilometer ind i kløften. Den tur er et must!

Springdale er en hyggelig by med flere gode restauranter og et hyggeligt bymiljø. Et fint sted for overnatning.

Distance fra Zion til Las Vegas: Cirka 160 miles/ 260 kilometer

Nu begynder Las Vegas at nærme sig i horisonten. Der er dog ingen grund til at have travlt med at komme til Las Vegas. Hvis I er afsted i juli eller august måned, er der også stegende varmt i Las Vegas midt på dagen – selvom I kan søge skygge indenfor på de air konditionerede hoteller.

Hvis I ikke blev færdige med Zion dagen før, kan I udnytte den første del af formiddagen til at tage en tur mere ind i Zion National Park, inden der bliver for varmt. Så passer det med, at I kører fra Zion sidst på formiddagen.

Fra Zion National Park er der tre timers kørsel til Vegas. Hovedgaden i Las Vegas hedder The Strip. Gaden skal opleves om aftenen – her er Vegas flottest og mest eventyrlig.

Las Vegas byder først og fremmest på masser af shows, koncerter og anden underholdning. Tjek derfor hjemmefra, hvilke koncerter eller shows, der er på plakaten i Las Vegas, de datoer I er i byen. Vegas har noget for enhver smag, både i den familievenlige genre, men også mere vovede shows for dem over 18 år.

I den familievenlige afdeling er artisttruppen Cirque du Soleil’s shows i Las Vegas noget af det bedste, spillebyen kan byde på. Men der er masser af andre shows og koncerter i Vegas, hvor der er mulighed for bl.a. at opleve navne som Celine Dion, Elton John, Rod Steward, Olivia Newton John, Carlos Santana og flere andre i samme klasse.

Få inspiration til oplevelser i Las Vegas i Henrik Langes e-bog “Californien og sydvestlige USA – 22 dage”.

Dagens distance: Cirka 325 miles/ 525 kilometer

I skal (meget) tidligt op i dag, for I skal nemlig opleve Death Valley på vej op mod Yosemite. Da Death Valley er et af klodens varmeste steder, har I ikke lyst til at opholde jer i Death Valley midt på dagen. Her kan blive op til 40 – 45 grader midt på dagen. Så tidligt op, så I kan nå at opleve parken, inden varmen bliver for voldsom.

Badwater Bassin er blandt de oplagte oplevelser i Death Valley – det laveste punkt i USA, 85 meter under havets overflade. Andre specielle oplevelser er Zabriske Point med sine smukke sandstensformationer. Kildevand er et absolut must!

Når I har fornemmet varmen og den smukke, men golde natur i Death Valley, følger I vejen op til Mammoth Lakes, hvor vi anbefaler, at I overnatter. Mammoth Lakes ligger ved foden af Sierra Nevada bjergene. Hold øje med bjørnene, I kan ske at se dem her i og omkring Mammoth Lakes.

Dagens distance: Cirka 100 miles/ 160 kilometer

Yosemite er en fantastisk nationalpark, og I får den ”store pakke”, da I kører ind i Yosemite fra østsiden og skal hele vejen op over Tioga Pass og frem til Yosemite Valley, hvor I har mulighed for at overnatte. Bemærk: Tioga Road over Tioga Pass er KUN åben for trafik fra cirka midten af maj til starten af november.

Yosemite Valley er parkens hjerte – og det sted, hvor I kan opleve de store vandfald og de imponerende klippeformationer, som Yosemite er så berømt for. I kan også overveje en tur op til udsigtspunktet Glacier Point i Yosemite, hvorfra I har en fantastisk udsigt over hele Yosemite Valley. I skal regne med en lille times kørsel op til Glacier Point nede fra Yosemite Valley, selvom vejen derop kun er 26 kilometer lang. Men det er turen værd.

Jeres rejsekonsulent kan rådgive jer om overnatning – hvorvidt I skal overnatte inde i parken eller udenfor. Der er flere muligheder.

Distance fra Yosemite til San Francisco: Cirka 190 miles/ 305 kilometer

Der er tre timers kørsel fra Yosemite til San Francisco. Afhængig af hvornår på dagen, I forlader Yosemite, kan I selv vurdere, hvad I kan nå i San Francisco denne dag.

Glæd jer til nogle skønne dage i en af Californiens dejlige storbyer. Her er masser af oplevelser i vente, hyggelige caféer og restauranter og utallige seværdigheder.

En tur til fængselsøen Alcatraz skal I afsætte tre timer til, inklusiv sejlturen frem og tilbage. Husk at bestille billetter hjemmefra – ellers kan der være udsolgt. Billetter kan bestilles op til 90 dage før afgang.

I kan også overveje en cykeltur i San Francisco. De findes flere firmaer, som udlejer cykler og nogle arrangerer også guidede ture – bl.a. den klassiske tur over Golden Gate Bridge over til Sausalito på den anden side af San Francisco Bay, hvorfra I tager færgen tilbage. Turen over Golden Gate Bridge til Sausalito er 13 kilometer og indeholder ingen voldsomme stigninger. Afsæt tre timer.

Ved Fisherman’s Wharf bør I lægge vejen forbi forlystelsesmolen Pier 39, der byder på masser af shopping, restauranter og anden underholdning. Meget turistet, men også ganske sjovt. Det er også her San Franciscos akvarium, Aquarium of the Bay, ligger.

I skal naturligvis også sætte tid af til Chinatown og til en tur med kabelsporvognene gennem San Franciscos stejle gader.

Få inspiration til flere oplevelser i San Francisco i Henrik Langes e-bog “Californien og sydvestlige USA – 22 dage”.

Dagens distance: Cirka 120 miles/ 195 kilometer

Turen ned langs Stillehavet ad Highway 1 fra San Francisco mod Los Angeles er noget af det ypperste, I vil opleve i USA – og en af de mest berømte køreture i verden. For at få det optimale ud af turen og have tid til at nyde de mange oplevelser undervejs, bør I tage to overnatninger undervejs, som foreslået i denne rejseplan.

På turen ned langs kysten kommer I forbi flere hyggelige byer: Tag en afstikker ind til Santa Cruz, som har en fantastisk strandpromenade ude på kysten med en klassisk forlystelsespark med en af USA’s ældste trærutsjebaner, The Giant Dipper fra 1924. Snup eventuelt en tur i den, inden I kører videre til Monterey.

Mellem Monterey og byen Carmel kan I følge den såkaldte 17 Mile Drive langs kysten: En privat vej med offentlig adgang rundt blandt golfbaner og millionærvillaer syd for Monterey. Det er en skøn tur langs kysten med dejlig natur. Det koster 10 dollars (2017) at køre på 17 Mile Drive, og udsigten er pengene værd. I kan enten tage 17 Mile Drive hen under aften (inden solnedgang) eller starte med den næste morgen, når I skal køre videre sydpå fra Monterey.

Distance fra Monterey til Solvang: Cirka 200 miles/ 325 kilometer

Syd for Monterey langs Big Sur-kysten byder Highway 1 på masser af panoramaudsigter over Stillehavet fra den smalle vej tilsat stejle skrænter ned mod havet, storslåede broer og en pæn mængde serpentinersving. Men det er Californien, når det er bedst, så det er bare at nyde udsigten. Og I kan ikke fare vild, for der er kun den samme vej fra Carmel og ned langs kysten over et par hundrede kilometer.

Et oplagt fotostop finder I ved Bixby Creek Bridge, den største af broerne på Highway 1 bygget i 1932 og med stejle klipper til begge sider. Et andet oplagt stop er den lille naturperle, Julia Pfeiffer State Park lige syd for byen Big Sur.

Hearst Castle, en anden af de store seværdigheder i Californien, og dansker-byen Solvang, der blev grundlagt i 1911, som en dansk udvandrer koloni, kan I vælge at gøre stop i på jeres vej sydover.

Byen Solvang er heldigvis andet end ”danske” bagere og Rundetårn: Byen er også kendt for sit vindistrikt, Santa Ynez Valley, som ligger lige uden for byen med flere vingårde. Hvis I vil dyrke vinturisme i Californien og spise noget god mad, kan I overveje at tage en overnatning i Solvang.

Distance fra Santa Barbara til Los Angeles: Cirka 100 miles/ 160 kilometer

Mange børnefamilier og turister vil gerne slutte af med lidt badeferie og afslapning i det sydlige Californien, inden turen går tilbage til Danmark.

Området omkring Santa Barbara og ned mod Ventura kunne være et godt bud på steder med gode muligheder for lidt badeferie. Desuden ligger der en stribe ferieresorts og store badehoteller lige syd for Los Angeles i byerne Newport Beach og Laguna Beach.

En af de ekstra dage i det sydlige Californien kunne også bruges til et smut i Universal Studios Hollywood eller Disneyland, hvis det står højt på ønskesedlen.

Nu er ringen så sluttet, og I har forhåbentlig haft tre forrygende uger i det sydvestlige USA. Afhængig af jeres afrejsetidspunkt kan I køre direkte til lufthavnen fra jeres hotel – eller I kan måske nå lidt sidste øjebliks shopping undervejs.

Husk at det nemt kan tage en times tid at aflevere bilen og komme over i terminalen med en af de gratis lufthavnsbusser.